Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ruta Camino Krk ne prestaje izazivati interes brojnih rekreativaca

06.04.2023.

15:37

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Camino Krk

Camino Krk

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za posljednja dva vikenda u travnju, TZ Općine Baška najavio je vikend vođenih tura popularnom rutom Camino Krk. 

Radi se o dva dvodnevna vikend programa, 22. i 23.4. odnosno 29. i 30.4. organizirana pod stručnim vodstvom, a uključuje i organiziran (besplatan) prijevoz, okrepu i razgled otočkih znamenitosti, interpretacijskih centara i muzeja. 


Vjerovali ili ne, mjesta već sad više nema.


Pa ipak, ako se odlučite samostalno proći rutom dobro je znati da je Camino Krk definiran kao otočna kružna ruta, ukupno duga više od 150 kilometara i predstavlja prvu sekciju hrvatske mreže Camino putova. 


Za što lakše snalaženje otokom, Camino Krk obilježen je stotinama prepoznatljivih, plavo-žutih oznaka, a pored signalizacije na raspolaganju je i karta. 


Tijekom hodanja, prikupljaju se pečati ili vjerodajnice mjesta (i znamenitosti) kroz koja prolazi Camino ruta, a koji su, duž istu, postavljeni u prilagođenim ormarićima.


Ako ste ipak više od vožnje biciklom dobro će doći informacija da se za vikend 15.i 16.4. organizira Krk Bike story za koji još ima mjesta.


Više o ruti Camino Krk, o vođenim turama ali i o Krk Bike story događanju poslušajte u razgovoru s direktoricom TZ Općine Baška, Ivanom Topić: 


Camino Krk - TZ Baška

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.