Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ružić: KBC Rijeka ima dovoljne količine lijekova, opskrba je redovna

20.10.2020.

14:26

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Predstavnici veledrogerija su nakon neuspješnog sastanka s ministrima zdravstva i financija objavili da od danas prekidaju ili znatno smanjuju isporuke lijekova za tri četvrtine bolnica. Razlog je dug za lijekove veći od 4,3 milijarde kuna.

Ravnatelj riječkog KBC-a Alen Ružić poručuje da su zalihe lijekova dovoljne, a isporuke redovne. 

Riječki KBC ovog trenutka za lijekove duguje ukupno 159 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Ružić. Tumači kako trideset posto tog iznosa ne prelazi uobičajeni ugovoreni rok plaćanja od 120 dana, te da se samo pet posto ovog duga nalazi u "crvenom", odnosno više od 150 dana nisu plaćeni računi. 

Iako imamo problema s rokovima plaćanja, nastojimo ubrzati isplate i podmirivati dugove, rekao je Ružić koji ističe da nema nikakvih problema s isporukom lijekova. Mi na zalihi imamo dovoljne količine lijekova, a i isporuka ide svojim tijekom. Apsolutno imamo sve što treba za bolesnike i tako će i ostati, poručio je ravnatelj KBC-a Rijeka. Poslušajte izjavu:

Alen Ružić: Lijekova ima dovoljno, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.