Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:14 / 06.10.2018.

Autor: Lea Domijan Fišter

Ružičasti dan protiv raka dojke - to nije samo ženska bolest!

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U subotu 6. listopada obilježava se Dan ružičaste vrpce. Akcija je po prvi put održana prije 25 godina, kada je u Americi pokrenuta humanitarna Udruga za bobu protiv raka dojke, čiji je simbol ružičasta vrpca.

U tome projektu danas sudjeluje više od 30 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Riječka Udruga Nada također dugi niz godina pomaže oboljelima i liječenima od raka dojke. U suradnji s organizacijom Europa Donna Hrvatska, na riječkome Korzu obilježavaju Dan ružičaste vrpce i upozoravaju na važnost ranog otkrivanja bolesti, kao i na nužnost odazivanja pozivu na preventivne preglede što ih provodi Primorsko-goranska županija i Nastavni zavod za javno zdravstvo Rijeka.

Na Korzu dijele edukativne letke te prodaju ruže, a veći dio prihoda namijenjen je za kupovinu hladnjaka za lijekove te bolničkih kreveta za riječku onkologiju i kirurgiju.

U programu HRT Radio Rijeke gostovala je Ivanka Penko iz Udruge Nada, a poslušajte i što smo zabilježili na riječkom Korzu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.