Hrvatski radio

Radio Rijeka

S fiskalnim blagajnama nema zastoja

02.01.2013.

16:22

Autor: Olga Manidć / Andrea Blažević /Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi dan povezivanja blagajni u ugostiteljskim objektima s Poreznom upravom protekao je bez zastoja, između ostalog i zato što je veliki broj lokala bio zatvoren.

Danas, kada je promet znatno veći, udarni je dan za provjeru elektroničkoga sustava, a zastoja nema. Od ponoći 1. siječnja do jutros u 10 sati server je zaprimio milijun i 142 tisuće 655 zapisa, doznali smo u Poreznoj upravi, uz napomenu da je kapacitet servera znatno veći.

Iako su imali dovoljno vremena za nabavku uređaja i softvera, neki ugostitelji imaju problema s povezivanjem. Za uhodavanje im ostaje čitav siječanj tijekom kojeg će inspektori nadzirati rad blagajni, na teren će izaći u petak. Tek od veljače krenut će s prekršajnim prijavama, a kazne će biti u rasponu od tisuću do 500 tisuća kuna.

Poslušajte što je u Poreznoj upravi doznala Olga Mandić:

Andrea Blažević provjerila je s riječkim ugostiteljima jesu li uveli fiskalne blagajne, te kako se snalaze s novim načinom rada:
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.