Hrvatski radio

Radio Rijeka

S kime će koalirati županijski SDP?

16.02.2013.

16:36

Autor: Hina / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija lijevog centra je na vidiku, izjavio je predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina. Nije želio reći koje su stranke uz SDP članice koalicije za nastup na izborima na županijskoj razini, već je najavio potpisivanje koalicijskog sporazuma u ponedjeljak.

Važno je da građani vide da smo spremni, a izborni program koalicije bit će dokazana djela koja stoje iza nje, rekao je Komadina na sjednici županijskoga SDP-a o pripremama za skorašnje lokalne izbore.

Sljedeći mandat obilježit će ulazak Hrvatske u EU. Bit će nužan snažniji angažman na polju gospodarstva, prometa, energetike i turizma. Za ovaj kraj važan je i razvoj poljoprivrede i ribarstva, a i Gorski kotar će trebati više vrednovati nego do sad, dodao je.

Spominjući ono što je već ostvareno, kazao je kako je na ovom području najveća vodovodna mreža te mreža odvodnje otpadnih voda, izgrađeno je desetak školskih sportskih dvorana te se snažno razvija zdravstvo u vidu specijalnih bolnica. Imamo izvrsne odnose s Crkvom, za razliku od nekih drugih krajeva i prvi smo izgradili hospicij, rekao je Komadina.

Dodao je kako će inzistirati da država na ovome području provede projekte u njenoj nadležnosti, kao što su nastavak izgradnje cesta i željeznice, rekonstrukcija Termoelektrane Urinj, lučki projekti i  priprema širenja riječke luke na Krk te početak izgradnje Sveučilišne bolnice. Poslušajte izjavu:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.