Hrvatski radio

Radio Rijeka

"S vjetrom kroz tišinu": jedrenje za gluhe, nagluhe i osobe s invaliditetom

23.04.2019.

12:00

Autor: Olivera Vinković

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Udruga "S vjetrom kroz tišinu" i ove godine 18. put organizira tradicionalno promotivno jedrenje za gluhe i nagluhe osobe i osobe s invaliditetom. Jedrenje počinje u petak, 26. travnja, iz Kraljevice i traje do nedjelje navečer.

Novost je da će ove godine sudionici koristiti novi znakovni jezik za jedrenje i boravak na moru, a krenut će iz novouređene lučice Carevo, koju je Lučka uprava Kraljevica dala Udruzi na trajno korištenje. Jedrit će se na šest jedrilica kojima će upravljati posebno educirani skiperi, a sudjelovat će četrdesetak osoba. 

"Ove godine regata je još posebnija - od četrdesetak sudionika, 20 je gluhih i nagluhih osoba, a tri osobe su teže pokretne. Poanta je da svake godine dolazi sve veći broj gluhih i nagluhih osoba, no ove godine prvi put nam dolaze gluhi iz Gradiške i Italije, a bit će prisutne i dvije agencije iz Irske i Češke. Doći će vidjeti na koji način se razvijamo i kako to sve skupa izgleda, kako bi proširili interes na europsko tržište", rekao nam je predsjednik Udruge Alen Vidović. Poslušajte razgovor: 

S vjetrom kroz tišinu, pripremila Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.