Hrvatski radio

Radio Rijeka

"S vjetrom kroz tišinu" za more dostupno svima

28.04.2016.

18:57

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"S vjetrom kroz tišinu", već tradicionalna jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe, bit će prvi put održana u akvatoriju Kraljevice. Dvodnevni program uključuje i jedrenja i stručni skup te promociju Mediteranskog nautičkog centra za osobe s invaliditetom.

"S vjetrom kroz tišinu", već tradicionalana jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe, bit će održana prvi put u akvatoriju Kraljevice, u pomalo izmjenjenom izdanju. Program počinje u petak 29. travnja stručnim skupom na temu "More dostupno svima" te popodnevnim jedrenjem dok je regatavanje na programu u subotu 30. travnja. 

Organizatori žele i osobama s ostalim vrstama invaliditeta omogućiti uživanje u morskim sportovima, a Kraljevicu promovirati u mediteranski nautički centar za osobe s invaliditetom.

A da i osobe s invaliditetom mogu biti ravnopravne pod jedrima dokazuje i jedan od organizatora Alen Vidović koji, iako je već 20 godina u kolicima, uživa u morskim sportovima:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.