Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sačić: "Tužit ćemo Obersnela!", Obi: "Ne možete zastrašivati lažima!"

17.05.2018.

18:26

Autor: Iva Pavletić Crnić, Alen Čemeljić

Istanbulska konvencija - protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Foto: Pixsell)

Istanbulska konvencija - protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Ne promijeni li stav o potpisivanju peticije za referendum, protiv gradonačelnika Rijeke podnijet ćemo kaznenu prijavu, rekli su predstavnici građanske inicijative Istina o Istanbulskoj, a Obersnel im je odgovorio da stanovništvo ne mogu zastrašivati lažima.

"Ukoliko ne promijeni stav, protiv gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog grubog kršenja demokracije. Samovoljno je onemogućio demokratsko izjašnjavanje građana o referendumskoj inicijativi za otkazivanje Istanbulske konvencije u Rijeci, smatramo da se radi o kaznenoj odgovornosti", rekli su danas u Rijeci predstavnik građanske inicijative Istina o Istanbulskoj Željko Sačić i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović

O svemu će, kako su nam najavili, informirati sve mjerodavne institucije, među kojima i Ustavni sud.

Riječki gradonačelnik odgovorio im je priopćenjem. "Odgovor Grada Rijeke na zahtjev za korištenjem javnih površina može biti pozitivan ili negativan. Grad Rijeka zauzeo je stav da se na javnim površinama kojima Grad upravlja stanovništvo ne može zastrašivati lažima, a s osobama koje traže ukidanje Istanbulske konvencije besmisleno je raspravljati o demokraciji", stoji, između ostalog, u priopćenju Vojka Obersnela.

Poslušajte izjave Željka Sačića i Hrvoja Zekanovića te pročitajte priopćenje Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.