Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sadnjom stabala masline Krk u akciji Hrvatska prirodno tvoja

19.04.2023.

13:55

Autor: Vladimir Jurić

Sadnjom stabala masline Krk se pridružio akciji

Sadnjom stabala masline Krk se pridružio akciji

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Sadnjom dvadeset stabala masline vrste Olea europea pokraj četiri vodospreme na otoku Krku, Turistička zajednica otoka Krka i komunalna tvrtka Ponikve eko otok Krk uključili su se u projekt Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska prirodna tvoja".

Cilj projekta je razvijanje svijesti o očuvanju okoliša, prostora i klime. Vrlo je važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima, naglasila je tom prigodom Majda Šale direktorica Turističke zajednice otoka Krka. 


Stabla masline su posađena pokraj vodosprema u Šilu, Malinskoj, Njivicama i gradu Krku i biti će dio krajolika, pa će turisti koji prolaze pored vodosprema moći uživati u njima, rekao je predstavnik komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk Dejan Kosić.


Činom sadnje maslina želimo doprinijeti uređenju krajolika, te zajedničkim snagama učvrstiti poziciju otoka Krka kao održive destinacije, naglašavaju organizatori. Poslušajte što smo zabilježili na Krku:

Krčani posadili stabla masline u akciji Hrvatska prirodno tvoja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.