Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Sagradi kućicu za njuškicu" - online posjet riječkom Azilu

22.05.2020.

16:06

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Društvo za zaštitu životinja

Foto: Društvo za zaštitu životinja

Foto: - / -

U veljači ove godine pokrenuta je akcija za obnovu riječkog azila za pse "Društvo za zaštitu životinja", točnije za obnovu dotrajalih bokseva, izradu drenažnog odvoda i izgradnju karantene za bolesne pse. Kako svi, tako i azil, osjetio je posljedice nastupa izvanrednih okolnosti uzrokovanih virusom.

Azil u suradnji s timom studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci, odlučio je nastaviti s akcijom za prikupljanje sredstava za obnovu.

Stoga je pokrenuta kampanja u kojoj javne osobe poput pjevača, glumaca, voditelja, pozivaju građane i ljubitelje životinja da pomognu donacijom po izboru, kako bi se psima i volonterima osigurao siguran rad i boravak u azilu.

U sklopu kampanje osmišljen je i događaj "Online posjet riječkom azilu" na kojem će se volonteri predstaviti, odgovarati na pitanja, pokazati napretke u obnovi te upoznati gledatelje sa psima koji traže dom, a u azilu su dugi niz godina. Događaj se održava putem Facebook Live-a na stranici "Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka" u nedjelju 24. svibnja u 15 sati.

U sklopu kampanje "Sagradi kućicu za njuškicu" do sada su izrađena tri videoglasa. U prvom su sudjelovali Ena Rajić, youtuberica i psihologica, Marko Lončar, osobni trener, Rade Šerbedžija, glumac i pjevač, Nika Turković, pjevačica i Marta Kanazir, primabalerina riječkog HNK-a.

Azil donacije prima putem računa HR0223400091117016982, opis plaćanja je "kampanja za obnovu" ili PayPal - dzzzrijeka@gmail.com.

U drugom Ingrid Divković, spisateljica, Ivana Kindl, pjevačica, Aleks Curać Šarić, stand up komičar, bend M.O.R.T., Dean Škaljac, frontmen grupe Grad i Arija Rizvić, glumica - pozivaju na uplatu donacije za obnovu jedinog doma koji napušteni psi imaju.

Stipe Božić, alpinist, redatelj i pisac, Snježana Cergolj Barić, voditeljica Agility Kluba Adriatica i Aleš Furlan, instruktor terapijskih timova, kao vrhunski poznavatelji pasa, naglašavaju, u trećem videoglasu, prednosti života i rada s njima. Nogometašica Dunja Štokan i voditeljica Jelena Katarina Kapa pozivaju građane da posjete azil i udome psa.

Sve dodatne informacije, kao i videoglasove, možete pronaći na Facebook stranici Azila za pse "Društvo za zaštitu životinja"Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.