Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sajam mogućnosti u Centru Zamet: policija podučava djecu kako se zaštititi

09.05.2018.

12:19

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka (arhiv)

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka (arhiv)

Foto: - / -

Kako djecu maknuti s ulice i zaštititi ih od rizičnih ponašanja i sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkoga nasilja? Odgovore na ta pitanja nude Grad Rijeka i Odjel prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske, koji u četvrtak od 9 do 12 sati u Centru Zamet organiziraju Sajam mogućnosti.

Ovo je osmi po redu Sajam mogućnosti, a ova manifestacija predstavlja drugu komponentu preventivnog programa "Zajedno više možemo". Sajam će posjetiti više od tisuću učenika četvrtih razreda riječkih osnovnih škola, u pratnji učitelja i kontakt-policajaca.

Na sajmu će sudjelovati dvadesetak udruga različitih aktivnosti: kulturno-umjetničkih, sportskih, tehničkih, ekoloških i drugih. Cilj je upoznati djecu s izvanškolskim sadržajima i motivirati ih za odabir aktivnosti kojom bi se bavili u slobodno vrijeme, kao jednim od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Jedan od ciljeva sajma je i razvijanje odnosa povjerenja s policijom. Tako će ispred dvorane Centra Zamet policija predstaviti vozila, tehniku i opremu. Bit će tu i plesa uz mažoretkinje, ali i pjevanja, kao i sportskih natjecanja učenika u potezanju konopa i skakanju u vrećama. Najbolji će biti i nagrađeni.

Poslušajte što o osmom izdanju Sajma mogućnosti kaže Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.