Hrvatski radio

Radio Rijeka

Salon inovacija INOVA: dvadesetak mladih inovatora PGŽ

10.11.2016.

13:32

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski salon inovacija, 41. INOVA, otvoren je u Zagrebu, na Velesajmu. Salon tradicionalno organiziraju i na njemu nastupaju inovatori Primorsko-goranske županije, a ove godine najviše je mladih izlagača.

INOVA je treća najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća ovogodišnja europska izložba inovacija, a ove godine se na 560.000 četvornih metara, u paviljonima 7 i 7a ZV-a, predstavlja 450 inovatora iz svih dijelova Hrvatske i 21 zemlje.

Salon prezentira komercijalizirane inovacije, radove mladih inovatora, studentske poslovne planove, a održat će se i sastanci investitora i poduzetnika s inovatorima. Bit će dodijeljene nagrade stručnog međunarodnog ocjenjivačkog suda, a glavna, Godišnja nagrada Nikola Tesla, bit će dodijeljena za najbolju hrvatsku inovaciju.

Prema odluci Županijskog saveza inovatora da potiče rad mladih, u Zagrebu je predstavljeno čak 26 radova mladih autora i sedam inovacija seniora iz Primorsko-goranske županije. Tradicionalno, suorganizatori najveće hrvatske manifestacije tehničkog stvaralaštva su savezi inovatora Primorsko-goranske županije i grada Rijeke.

Hrvatski salon inovacija, 41. INOVA, traje do subote 12. studenog i na njemu sudjeluje više od 20 stranih delegacija s četristotinjak izlagača. Uz INOVA-u je organizirana i 12. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.