Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sanacija dionica cesta: prema Platku i Lič - Lukovo

16.07.2018.

12:57

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Za dvije županijske ceste, prema Platku i dionicu Lič - Lukovo, Županijska uprava za ceste dobila je suglasnot Županije za sklapanje ugovora o sanaciji dodatnih kilometara. Za Platak vrijednost je milijun i 724 tisuće kuna, a dio Lič - Lukovo vrijedan je gotovo jednako toliko.

S današnjeg redovitog susreta s novinarima održanog u protorima Primorsko-goranske županije još i podatak da je Županija iz proračuna odobrila skoro pola milijuna kuna za ruralni razvoj i poljoprivredu, pa su tako bolji dani na vidiku za 29 korisnika: 17 s područja Gorskog kotara, pet s kvarnerskih otoka te sedam korisnika iz priobalja.

U ličkom polju radit će se na kilometar i 200 metara, a na Platku na dodatnih 800 metara ceste.

Pročelnica Upravnog odjela za promet Nada Milošević pojašnjava da je to na Platku dionica od ulaza s državne ceste do Vidikovca. Ugovoreno je trajanje radova 70 dana.

Svi koji su putovali od Liča prema Lukovu znaju da je to 41 km ceste, kaže Milošević, ali je 10 kilometara utvrđeno kao kritično. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.