Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sandra Grozdanov: Pomažemo riječkim obiteljima ispod praga siromaštva

20.04.2019.

14:17

Autor: Iva Pavletić Crnić

Sandra Grozdanov (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Sandra Grozdanov (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kada nam život okrene leđa, kada ostanemo bez posla i nađemo se u bezizlaznoj situaciji, a država ne pruži pomoć, tada su nam potrebni oni: volonteri i tim riječkog Centra za kulturu dijaloga. Sandra Grozdanov iz Centra gostovala je u emisiji Klasa optimist te predstavila rad svoje udruge.

Centar okuplja 40 volontera koji angažmanom u raznim radionicama i programima daju podršku riječkim obiteljima koje žive ispod praga siromaštva. Iako je prije četiri godine brojka djece koja žive u teškom siromaštvu bila oko 500, ti su se podaci još dodatno pogoršali, kaže Sandra Grozdanov te dodaje kako u svojim radionicama nastoje uključiti djecu i roditelje.

Vode ih na izlete, u kino i kazalište, na sportska događanja i natjecanja, a neki su uključeni i u rad kazališnih radionica. Sve to bilo je moguće i zahvaljujući podršci i velikom odazivu privatnih subjekata grada Rijeke -  ugostitelja, knjižnica, čak se i Gradska knjižnica Rijeka uključila u pomaganje. Poslušajte što nam je Sandra Grozdanov ispričala:

 

Klasa optimist: Sandra Grozdanov, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.