Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sanjkalište u Kupjaku bit će opet u funkciji ove zime

04.11.2021.

10:44

Autor: Nenad Lučić

Nakon promjene vlasnika, najopremljenije goransko sanjklište, ono u naselju Kupjak, ove će zime spremno dočekati goste (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Nakon promjene vlasnika, najopremljenije goransko sanjklište, ono u naselju Kupjak, ove će zime spremno dočekati goste (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Sanjkalište Gina u naselju Kupjak, najopremljeniji je takav objekt na području Gorskog kotara, a ove će zime, nakon promjene vlasnika, iznova biti dostupan posjetiteljima. Tu je informaciju ovih dana potvrdio načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka.

Načelnik Mišel Šćuka zadovoljan je činjenicom da za goranske turističke sadržaje i dalje postoji zanimanje privatnih ulagača, spremnih zapošljavati domicilno stanovništvo. 

Dosadašnji je vlasnik, poduzetnik Giorgio Cerin, na sanjkalištu i u pratećem objektu osigurao visoke standarde ponude, a kupac je tvrtka, čiji poslovni status najavljuje dodatna ulaganja.

Novi je vlasnik tvrtka Tokić, koja ostaje dosljedna u namjeri da jedno vrsno i dobro opremljeno sanjkalište nastavi s radom, ističe načelnik. Pritom na stazi planiraju unaprijediti najprije ugostiteljsku ponudu.

"Ono na što treba podsjetiti jest da je sanjkalište od ranije opremljeno topovima za izradu snijega te njegov rad i nadalje neće isključivo ovisiti o snježnim oborinama. Na stazi postoje vučnice i ratrak, dakle sva potrebna infrastruktura", zaključio je Šćuka. Poslušajte:

Šćuka: Sanjkalište neće ovisiti o vremenskim uvjetima, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.