Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šapjane: Vatrogasni vježbovni centar za vježbu na svim vrstama požara

10.06.2020.

09:23

Autor: Vladimir Jurić

Vatrogasna vježba Javne vatrogasne postrojbe Opatija (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Vatrogasna vježba Javne vatrogasne postrojbe Opatija (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Vatrogasnom vježbovnom centru Šapjane jučer je predstavljen sustav vatrogastva u Primorsko-goranskoj županiji, kojem su prisustvovali državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske admiral Robert Hranj te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Gosti i domaćini obišli su radove na budućem poligonu za vježbu na svim vrstama požara, koje izvode pripadnici Inženjerijske bojne HV-a, te su prisustvovali vježbi gašenja unutrašnjih prostorija, koju su izveli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

Bila je to vježba u simulatoru plamenih udara, koji predstavlja namoderniji način uvježbavanja vatrogasaca za stvarne situacije koje nastaju prilikom požara objekta.

Kada bude dovršen, poligon će imati niz simulatora za požare u tunelu, na pruzi, u tanku, na brodu. Dobra vijest za Vatrogasni vježbovni centar Šapjane je da će uz pomoć Hrvatske vatrogasne zajednice od sljedeće godine moći aplicirati za europske fondove, istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Poslušajte razgovore sa Slavkom Tucakovićem te vatrogasnim zapovjednikom PGŽ-a Mladenom Šćulcem:

Tucaković: Reprezentativno vatrogastvo za Hrvatsku, ali i širu regiju; pripremio Vladimir Jurić

Šćulac: Vrijednost radova je nemjerljiva, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.