Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šarac: "Boljeg rješenja od dobrog odvajanja otpada ne vidim"

17.02.2020.

12:31

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

"Presuda Upravnog suda iz Rijeke stigla je na našu adresu, sad slijedi žalbeni rok i nakon toga ćemo vidjeti kakva je sudbina Rješenja o okolišnoj dozvoli za rad Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina" - rekao nam je predsjednik Uprave Centra Miodrag Šarac.

Na Marišćini malo toga novoga, Centar za gospodarenje otpadom dobio je presudu Upravnog suda iz Rijeke o rušenju okolišne dozvole, slijedi čekanje i sve što uz  njega ide. U Kriznom eko stožeru nisu zadovoljni - štoviše, još 2013.-te čak tri su nezavisna revizora rekla da će se dogoditi upravo to što nam se događa,ali - kažu - nitko nas ne želi čuti.

Podsjetimo, Udruga Krizni Eko Stožer Marišćina je u kolovozu 2019. godine Upravnom sudu u Rijeci podnijela još jednu Upravnu tužbu protiv Rješenja o okolišnoj dozvoli za ŽCGO Marišćina koje je u 8. kolovoza 2019. godine izdalo Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Upravni je sud prihvatio argumente iz Upravne tužbe i ponovno poništio Rješenje o okolišnoj dozvoli za ŽCGO Marišćina, naloživši da Ministarstvu zaštite okoliša i energetike ponavljanje postupka a Miodrag Šarac je najavio kako će ovog proljeća do kraja travnja zatvoriti plohu 1A na kojoj će početi odlagati otpad te pojačati baklju.

"Papiri će nam malo koristiti u rješavanju nevolja premda je situacija s neugodnim mirisima bolja i što se tiče intenziteta i što se tiče područja raširenosti, najgora je situacija i dalje na potezu Marčelji, Vrtače, Pogled. Boljeg rješenja od dobrog odvajanja otpada ne vidim, nadam se da ćemo negdje do svibnja zatvoriti plohu 1 A,pojačati baklju za otplinjavanaje i pojačati plasman goriva iz optada na tržište" - rekao je Šarac.

Pojasnio  je i čime su trenutno okupirani u Centru za gospodarenje otpadom na Marišćini:

Miodrag Šarac, pripremila Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.