Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šarac podnio ostavku, Luka Traven novi direktor Ekoplusa

20.10.2020.

10:34

Autor: Vladimir Jurić

Miodrag Šarac (Foto: Pixsell)

Miodrag Šarac (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Predsjednik Uprave Ekoplusa Miodrag Šarac podnio je neopozivu ostavku, iz osobnih razloga. Ostavka stupa na snagu 30. studenog, a Skupština društva za novog je direktora Ekoplusa imenovala Luku Travena.

Šarac je na novi mandat bio izabran krajem kolovoza, a za Novi list je rekao kako posljednjih mjesec dana nema neugodnih mirisa te da nije spreman da se njegovim imenom politički manipulira. Novi direktor Luka Traven doktor je znanosti zdravstvene ekologije, magistar znanosti zaštite okoliša, i diplomirani je inženjer biologije i ekologije, a radio je kao izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Sad već bivši predsjednik Uprave Ekoplusa Miodrag Šarac, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za zbrinjavanja otpada Marišćina, oglasio se priopćenjem iz kojeg izdvajamo:

"U Marišćinu se nisam došao baviti politikom i pogrešno je što se politika počela baviti sa mnom. Odlazim zadovoljan s onim što smo postigli u mom kratkom mandatu. Centar danas u tehničkom smislu radi bolje nego prije. Sustav zaprimanja i obrade otpada je uređeniji, proizvodni procesi su funkcionalniji, a uspjeli smo postići i ono što se činilo neizvedivim: zaustaviti neugodne mirise. Sve uvijek na kraju dođe na svoje pa će kad se prašina slegne, mnoge stvari biti jasnije. Posebno želim zahvaliti svojim suradnicima i kolegama koji su mi bili najveća podrška od prvog dana. Oni zaslužuju veliko poštovanje jer svoj posao, koji nije nimalo lak niti lijep, obavljaju predano i najbolje što mogu. Novom direktoru želim puno uspjeha. Smatram da ima dobru podlogu za daljni napredak. Hvala puno!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.