Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šarac: ŽCGO Marišćina ne truje stanovnike Marčelja

13.07.2020.

15:37

Autor: Vladimir Jurić, Hina

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina ne truje stanovnike Marčelja, naglasio je direktor tvrtke Ekoplus Miodrag Šarac u ponedjeljak na Danu otvorenih vrata Centra Marišćina na koji su se odazvali brojni predstavnici medija.

U vezi sa smradom iz centra, Šarac je rekao da se on još uvijek ponekad osjeti, ali da je puno manji te da se radi na tom da se još smanji. Ove godine je bilo pet prekoračenja vrijednosti sumporovodika, dok ih je lani bilo više od 200. Tomu je, kaže, pridonijelo smanjivanje prihvata biootpada, postavljanje sustava otplinjavanja i pokrivanje odlagališne plohe crnom folijom, koja se sada zavaruje. (Hina)

Otkako je uprava, na čelu sa mnom, preuzela vođenje eko centra broj incidenata se uveliko smanjio, naglasio je Miodrag Šarac, rekavši da je u prvih 6,5 mjeseci prošle godine bilo 270 incidenata, a ove godine u istom periodu tek pet.

Direktor se osvrnuo i na stanje vezano za radne uvijete 65 djelatnika, tvrdeći da se manipulira informacijama da su pojedini djelatnici otrovani.

Na žalost, stanovnici Primorsko-goranske županije, koji uz stanovnike susjedne Istarske županije uredno odvajaju otpad, od 1. listopada bit će kažnjeni povećanjem varijabilne cijene odvoza otpada, za razliku od ostalih stanovnika Hrvatske koji to ne čine. Poslušajte prilog:

Marišćina ne smrdi!, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.