Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šarene maškarice jučer vladale gradom

09.02.2020.

12:11

Autor: Marta Ožanić

Šarene maškarice jučer vladale gradom

Šarene maškarice jučer vladale gradom

Foto: - / -

Dječja karnevalska povorka i ove godine osvojila je srca više od 5200 veselih maškarica i brojne publike. U ukupno 69 karnevalskih grupa, naši najmlađi prošetali su se sunčanim Korzom te pokazali šarene kostime najdražih likova iz crtića i životinja uz dobro uvježbane koreografije.

Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni, zajedno s novim princem Antoniom Coferom Kliner i princezom Valerijom Štimac te njihovim pratiteljima Leonorom BelašićNikom Škulj i Lukom Šikljan predvodili su povorku, a svojim zvonima zvončari su tradicionalno zatvorili 24. Dječju karnevalsku povorku.

Prije početka povorke Korzom su se ponosno prošetale Prve riječke mažoretkinje, dok su Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice raspjevali i rasplesali publiku. Oslikavanje lica bilo je moguće na nekoliko lokacija u gradu, tako da su i oni nemaskirani mogli biti dio karnevalske atmosfere.

Posebni prilog o Dječjoj karnevalskoj povorci izašao je danas na 16 stranica u Novome listu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.