Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda Mandića u 16 sati stiže u Rijeku

18.09.2017.

11:34

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stakleni sarkofag s vrlo dobro očuvanim tijelom svetoga Leopolda Bogdana Mandića, omiljenoga hrvatskog ispovjednika iz Padove, danas oko 16 sati stiže u riječku crkvu Gospe Lurdske, gdje će biti izložen do sutra u 14 sati, kada se vraća u Padovu.

Tijelo sv. Leopolda Mandića prevozi se specijalnim vozilom, uz pratnju još tri vozila. Stižu oko 16 sati iz smjera Zagreba i u grad ulaze kod kazališta Ivana pl. Zajca, nakon čega voze Adamićevom, Trpimirovom i Krešimirovom ulicom do skretanja u
Manzzonijevu, iz koje pak ulaze u Ulicu Fiorella La Guardije. Tom će se ulicom kolona kretati do raskrižja s Ciottinom i dalje do crkve Gospe Lurdske, javljaju iz kapucinskog samostana. (T.P.Č.)

Očekuje se do 50 tisuća vjernika. Ciottina ulica zatvorena je za promet, a oglasit će se i zvona crkava kada relikvije stignu u Rijeku. U crkvi Gospe Lurdske bit će bdijenje, ispovijedi, molitve uz relikvije svetog Leopolda, a svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će nadbiskup Ivan Devčić te sutra u 10 krčki biskup Ivica Petanjak. Kapucinska crkva će biti otvorena cijelu noć, pa je misno slavlje predviđeno i u 23 sata. 

"Sv. Leopold drugi  put dolazi u našu sredinu, u Rijeku. Prvi put je bio u našoj crkvi 1923. godine i djelovao kao kapucin 28 dana. Želio bih da svi zajedno osjetimo trenutak i veličinu ovog događaja, pa pozivam sve koji žele da dođu na ovo hodočašće u našu crkvu Gospe Lurdske na Žabici", poziva gvardijan kapucinskog samostana fra Eugen Petek. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.