Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sastanak Komadine i Obersnela: stvara se riječka aglomeracija

06.05.2015.

16:07

Autor: Antonela Galić Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stvaranje riječke aglomeracije i kandidatura Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture – to su kao zajedničke projekte istaknuli primorsko-goranski župan i riječki gradonačelnik nakon današnjega zajedničkog sastanka.

Jer, kako je rekao gradonačelnik Vojko Obersnel, ne može netko koristiti sredstva iz europskih fonodova dobivena zaslugom riječkih projekata, a onda kazati da ne želi ući u algomeraciju. 

"Nije da ikoga silom tjeramo u sustav aglomeracije", naglasio je Obersnel i dodao da je zatečen stavom nekih kolega tim više što, kako je rekao, ta aglomeracija na neki način već funkcionira.

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Obersnel izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, koju još treba unaprijediti, te potrebu za usklađivanjem programa i projekata grada i županije. Pripremaju se i projekti za fondove Europske unije - čak će se zamjenjivati i vlasništvo nad nekim objektima, Prirodoslovnim muzejom Rijeka i Gradskom glazbom Trsat. 

Evo izjava gradonačelnika Obersnela i župana Komadine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.