Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sastanak Kriznog stožera u 3. maju; Vlada na sjednici u Puli

11.09.2018.

09:01

Autor: Neva Funčić, HRT

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Uoči sjednice Vlade u Puli, u Rijeci će se u 9 sati sastati Krizni stožer za 3. maj, u kojem su uz predstavnike radnika i riječki gradonačelnik i primorsko-goranski župan. Uz povrat pozajmice od 523 milijuna kuna, Krizni stožer traži i imenovanje krizne uprave te izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe.

Nakon jučerašnje sjednice Sindikalnog odbora za opstojnost rječkoga 3. maja, predsjednik tog Odbora Juraj Šoljić poručio je kako Vlada mora u četvrtak na sjednicu u Pulu doći s rješenjima, među ostalim i za isplatu plaća za kolovoz. U Kriznom stožeri za 3. maj su predsjednik Predrag Knežević, njegov zamjenik Mladen Bučar te članovi Veljko Todorović i Juraj Šoljić.

Osim trećemajaca u Kriznom stožeru su i župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, te predsjednici Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeke Erik Fabijanić i Andrej Poropat, kao i predsjednik GSV PGŽ Damir Bačinović.

Zajednička tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Pule i Skupštine Istarske županije na temu aktualne situacije i perspektive Uljanika počela je u 9 sati u Puli. Prijenos možete gledati i na Četvrtom programu HRT-a, internetskoj stranici HRT-a www.hrt.hr i putem usluge HRTi.

Prema dosadašnjem razvoju situacije, rješenje će ipak morati donijeti Vlada, koja će u četvrtak sjednicu održati u Puli. Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije Rajko Kutlača rekao je jučer u Puli kako očekuje da se do četvrtka deblokira račun Uljanika,  jer se boji da bi radnici u suprotnom mogli prosvjedovati. Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je pak da će Vlada, bez obzira na blokirane račune Uljanika i 3. maja, naći način isplate plaća radnicima za kolovoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.