Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sastanak župana i mještana: Otok Unije ostat će dio Primorsko-goranske županije

10.03.2023.

15:54

Autor: Radio Rijeka

Sastanak predstavnika Županije i mještana Unija

Sastanak predstavnika Županije i mještana Unija

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Otok Unije ostat će dio Primorsko-goranske županije, najvažniji je zaključak nakon sastanka predstavnika županije i mještana Unija.

Priča o ocijepljenju bila je samo zamisao koja zapravo nikada nije bila realna ideja mještana Unija. Na sastanku je zaključeno kako će se raditi na boljoj brodskoj i zdravstvenoj povezanosti, a to je ključno učiniti što prije. Mještana na otoku sve je manje, a ako se dogovoreni koraci ne poduzmu što prije neće kasnije imati ni smisla, istaknuo je predsjednik mjesnog odbora Unije Robert Nikolić.


Drago mi je da nitko s Unija ne želi otići iz Primorsko-goranske županije, naglasio je župan Zlatko Komadina te pojasnio kako su već obavili razgovore s Jadrolinijom te nadležnim ministarstvima o poboljšanju brodske povezanosti.


Brodska povezanost važna je i zbog zdravstvene zaštite mještana Unija, uz koju se želi napraviti i mreža helikopterskih linija kako otočani ne bi morali ovisiti samo o hitnoj pomoći s Lošinja, istaknula je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.


Sastanak predstavnika Županije i mještana Unija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.