Hrvatski radio

Radio Rijeka

Savjet za zdravlje PGŽ: Bez promjene u funkciji Doma zdravlja

16.06.2015.

16:26

Autor: Željka Lopac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domovi zdravlja i dalje će imati primarne djelatnosti kao što su obiteljska i dentalna medicina. Novost je to nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti o kojem se raspravljalo na sjednici županijskog Savjeta za zdravlje.

Dobra je vijest da je sada tekst nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti puno kvalitetniji. Naime, domovi zdravlja će i nadalje imati primarne djelatnosti kao što su obiteljska medicina, dentalna medicina, zaštita žena i djece - za razliku od prvoga prijedloga gdje je to bilo navedeno kao moguće u iznimnim situacijama. Na red je došla i izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

"Iznimno nam je važno da se zadrži ova razina nadzora nad zaraznim bolestima", istaknula je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo dr. Đulija Malatestinić te dodala da su ovo povijesni trenuci za zdravstvenu zaštitu, stoga treba biti iznimno oprezan iako povratka na staro nema. Poslušajte njezinu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.