Hrvatski radio

Radio Rijeka

SDP: Novog će predsjednika 26. rujna birati članovi, a ne klanovi!

31.08.2020.

13:33

Autor: Neva Funčić

Zlatko Komadina i Mirela Ahmetović (Foto: Pixsell)

Zlatko Komadina i Mirela Ahmetović (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Posliednji je dan prijave kandidatura uoči unutarstanačkih izbora u SDP-u. Četiri su kandidata za novog predsjednika stranke, a kandidature su do sada predali Peđa Grbin, Željko Kolar i Mirela Ahmetović. Do ponoći bi to mogao učiniti i Marino Percan.

Unutarstranački izbori u SDP-u održat će se u subotu 26. rujna. Danas je zadnji dan za prijave za predsjedništvo, glavni odbor i predsjednika SDP-a, a privremeni vršitelj te dužnosti Zlatko Komadina do kraja dana ne očekuje nova imena.

Na upit hoće li osobno podržati Mirelu Ahmetović, odgovorio je da se ne misli izjašnjavati. "Moje je da organiziram izbore, svaki od četiri kandidata je kandidat za sebe. Osobno ih sve dobro poznajem, a o novom predsjedniku odlučit će članovi, a ne klanovi", poručio je Komadina.

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović službeno je danas predala kandidaturu za predsjednicu SDP-a i tom prilikom poručila da njenom pobjedom 26. rujna na unutarstranačkim izborima ljevica prestaje spavati. Nakon predaje kandidature izvijestila je da ju je podržalo sedam županijskih organizacija, a predala je i oko 20 podrški gradskih i općinskih odbora te oko tisuću potpisa članova stranke.

Ahmetović je naglasila da je kandidatkinja diskontinuiteta. "To bi značilo da mojom pobjedom 26. rujna prestaje sve ono što se unazad desetak godina događalo u SDP-u", rekla je. "Vratit ćemo se onim vrijednostima koje je SDP zastupao i treba zastupati - jednakost, ravnopravnost i sloboda svih pojedinaca", poručila je Ahmetović. 

Poslušajte izjave Ahmetović i Komadine:

Ahmetović za diskontinuitet, pripremila Ivana Šubarić

Komadina o glasu članova, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.