Hrvatski radio

Radio Rijeka

SDP Opatija neće nikog tužiti, ali postavlja stotinu pitanja

23.02.2017.

12:34

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako je moguće da čovjeka koji je prije četiri mjeseca pisao otvoreno pismo protiv opatijskoga Kulturno-turističkog centra, sada gradonačelnik Ivo Dujmić imenuje ravnateljem Festivala Opatija? Pitali su to članovi opatijske Gradske organizacije SDP-a na konferenciji za novinare.

Novi ravnatelj Festivala Opatija izabran je kao najkompetentniji među prijavljenim kandidatima, stoji u priopćenju kojim je u četvrtak popodne reagirao opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Navodi da je dovođenje u pitanje izbora čelnoga čovjeka Festivala Opatija još jedan u nizu pokušaja nekih gradskih vijećnika, u prvome redu iz SDP-a, da tu važnu gradsku ustanovu iskoriste u političke svrhe uoči lokalnih izbora.
"Situacija je tim gora što su prethodno svojim pritiscima u vijeću izazvali ostavku dosadašnje ravnateljice gđe Rajne Miloš, a sad im je cilj osporavati javno i transparentno provedeni natječaj za novog ravnatelja", piše u Dujmićevu priopćenju, koje u cijelosti možete pronaći u prilogu. (B. K.)

I nije to bilo jedino pitanje. Zar je moguće da se tako, pred očima javnosti, dogodila politička trgovina, pita tajnica Gradske organizacije SDP-a Opatija Ana Puž Kukuljan i nastavlja: "Hoće li Dujmić sada imati glas više nezavisnih vijećnika?" I hoće li Erni Gigante Dešković, koji je donedavno najavljivao kandidirati se za gradonačelnika Opatije, sada odustati od te kandidature?

Izbor ravnatelja Festivala Opatija bit će tema sjednice opatijskoga Gradskog vijeća sazvane za 1. ožujka, a SDP će podržati Gigante Deškovića - ako ima sve reference uvjetovane natječajem za ravnatelja Festivala, naglašava kandidat SDP-a za opatijskoga gradonačelnika Fernando Kirigin

I novinari su imali pitanja, prije svega o posljednjem napadu na prostorni plan Slatine. Što se toga tiče, Kirigin je najavio da će do kraja kampanje lokalnih izbora vjerojatno "biti kriv za još koješta". Riječ je o klasičnoj zamjeni teza gradonačelnika Ive Dujmića, dodaje.   

Kirigin vjeruje da je priča konstruirana radi rušenja jednog od glavnih projekata opatijskog SDP-a, uređenja Trga Slatina. Naime, glavno je pitanje tko je dao projektni zadatak da se u planu poveća kvadratura izgrađenosti? Pokušavajući doći do odgovora na to pitanje, Fernando Kirigin je doznao samo da je izrađivač plana dao prijedlog usuglašen s gradonačelnikom i gradskim stručnim službama, ali bez pisanog traga o nalogodavcu. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.