Hrvatski radio

Radio Rijeka

SDP: U osmoj izbornoj jedinici osvojit ćemo jedanaest mandata

21.10.2015.

14:18

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osmoj izbornoj jedinici SDP će s koalicijskim partnerima na parlamentarnim izborima osvojiti jedanaest mandata, rekao je prvi na listi Željko Jovanović. S ARS-om je potpisana programska suradnja, a IDS je upozoren da su PGS i Lista za Rijeku do sad koalirali s HDZom kad god su mogli.

Predstavljajući kandidate za 8. izbornu jedinicu na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci Željko Jovanović je rekao da je ponosan što su podjednako zastupljeni Istrani i Primorci, žene i muškarci, što su na listi predstavnici lokalnih vlasti, kao i dosadašnji saborski zastupnici. "Mogli ste vidjeti neke druge liste u kojima praktično nema Riječana. Na našoj listi je osam kandidata iz Primorsko-goranske županije, šest iz Istre. Od kandidata iz PGŽ, pet ih je iz Rijeke, tri iz ostalih dijelova županije, a od šest istarskih kandidata, tri su iz Pule i tri iz ostatka Istre," rekao je Jovanović.

SDP je potpisao programsku suradnju s Autnomnom regionalnom strankom, a Vojko Obersnel je uputio javnu poruku IDS-u upozorivši ih da su njihovi partneri PGS i Lista za Rijeku svojedobno koalirali s HDZ-om. To nije licemjerje s moje strane, to je činjenica, odgovorio je Obersnel novinarima: "Imao sam potrebu poslati upozorenje s obzirom da je evidentno činjenica da su predstavnici PGS-a i Liste za Rijeku upravo na području 8. izborne jedinice, kao svoje političke partnere, odabrali HDZ kad god su mogli."

Predizborna kampanja kreće sutra, a u SDP-u su ponosni što koalicija „Hrvatska raste" kreće s kampanjom upravo iz Rijeke. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.