Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sedam kilometara kroz šumu: osebujna utrka s preprekama u Ravnoj Gori

11.06.2016.

15:05

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom ovoga proljeća i ljeta, brojne sredine kontinentalnoga dijela Hrvatske goste će pokušati privući organizacijom trkačkih natjecanja na prirodnim stazama. Neka od tih nadmetanja sudionicima su privlačna zbog svojih posebnih izazova.

Među takve se svakako ubraja i današnje drugo izdanje planinske utrke s preprekama "Mountain Madness" na području Ravne Gore u Gorskome kotaru.

Za uspješan prolazak staze, na nekim je mjestima trebalo puzati i skakati, a na nekim prirodnim i umjetnim preprekama pokazati i dosta penjačkih vještina. Osim toga, ove je godine dužina staze bila sedam umjesto lanjskih pet kilometara, kaže organizator Edi Dadić

I sudionika je ove godine više: "Lani smo na startu imali tridesetero, a ove godine šezdeset i dvoje sudionika", kaže Dadić i dodaje da je riječ uglavnom o sportašima i aktivnim rekreativcima mlađe dobi. 

Cijelu je natjecateljsku priču, uz ponešto ulaganja i prvenstveno volonterskim radom, realizirala Udruga mladih iz Ravne Gore. Oni su cijeli protekli tjedan proveli u šumi kako bi očistili i označili staze te postavili prepreke. 

Zahvaljujući svojim posebnostima, ravnogorska utrka s preprekama osebujan je i prepoznatljiv turistički sadržaj, javlja Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.