Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sedam milijuna kuna za uređenje zgrada u kojima je pet srednjih škola

17.11.2015.

13:21

Autor: Antonela Galić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obnovu dviju zgrada u kojima djeluje čak pet riječkih srednjih škola, Primorsko-goranska županija uložila je oko sedam i pol milijuna kuna. Uređene prostore obišli su predstavnici PGŽ predvođeni županom Zlatkom Komadinom.

U obnovu i rekonstrukciju zgrade u kojoj su Prometna, Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja te od rujna i Strojarsko-brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Primorsko-goranska županija uložila je sedam milijuna kuna u proteklih pet godina.

Uređeno je osam učionica i radionica za praktičnu nastavu, 14 sanitarnih čvorova, kanalizacija, vanjska stolarija i hidrantska mreža. Također, saniran krov, izvedena gromobranske instalacije te električne instalacije. Ravnatelj Strojarsko-brodograđevne škole Davor Milošević kaže da novouređeni prostori omogućit će i neke novosti u nastavi, na zadovoljstvo učenika i roditelja.

Za sanaciju štete nastale u podmetnutom požaru u zgradi Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka te Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Županija je osigurala 430 tisuća kuna. Obnovljene su učionice, hodnici, kancelarije i zbornica te nabavljena nova oprema Postavljen je i protuprovalni video-alarm. Ukupna je šteta prouzročena požarom 1,25 milijuna kuna, a najveći je dio pokrila osiguravajuća kuća.

Poslušajte izjave primorsko-goranskoga župana Zlatka Komadine i ravnatelja Strojarsko-brodograđevne škole Davora Miloševića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.