Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sedam provala u vikendicu, apartmane, kuće i stanove

29.03.2016.

11:28

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je proteklih dana zaprimila sedam dojava građana o provalama u vikendicu, apartmane, obiteljske kuće i stanove u Jadranovu, Rabu, Čavlima i Rijeci. Jedan počinitelj uhvaćen je na djelu na Škurinjama u Rijeci.

Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Bugarinom za kojeg se sumnja da je počinio dvije teške krađe. U noći s petka 25. na subotu 26. ožujka provalio je u prodajni prostor benzinske postaje i kiosk u Istarskoj ulici u Rijeci. Ukrao je alkoholna pića, pivo, cigarete, baterije i druge predmete ukupno vrijedne oko 1.450 kuna. Kaznenim djelima oštećene su dvije tvrtke iz Zagreba.

Zasad nepoznati počinitelji provalili su od početka veljače do 28. ožujka u vikendicu, apartmane, tri obiteljske kuće te stanove. Otuđili su televizore, nakit, satove, novac, mobitele, klima-uređaj, maslinovo ulje, odjeću, obuću i druge predmete, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Stanari zgrade na Škurinjama u Rijeci zatekli su 35-godišnjeg hrvatskog državljanina u provali u stan 61-godišnjakinje i zadržali ga do dolaska policije. Iz toga je stana pokušao otuđiti maslinovo ulje, odjeću i obuću, a utvrđeno je da je provalio i u gradski stan iz kojeg ništa nije ukrao.

Otuđeni predmeti provalniku su oduzeti i vraćeni vlasnici, a protiv njega je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Vlasnici stambenih objekata i otuđenih predmeta, starosti od 34 do 70 godina, sveukupno su oštećeni za najmanje 41.500 kuna. Stvarna šteta bit će utvrđena naknadno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.