Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sedam studenata iz sedam zemalja otkrivalo je čuda Kvarnera

23.07.2015.

16:15

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt "Discover Kvarner - Otkrij Kvarner" okupio je studente iz Kine, Indije, Norveške, Ukrajine, Španjolske, Francuske i Grčke. Projekt traje do 26. srpnja, a danas su u riječkoj Gradskoj vijećnici predstavili što su zapravo studenti radili na Kvarneru.

Od 15. lipnja do 26. srpnja studenti su straživali znamenitosti na području Kvarnera, obilazili razna događanja i kulturne manifestacije u organizaciji turističkih zajednica te intervjuirali lokalno stanovništvo, bavili su se sportskim aktivnostima, pohađali seminare, fotografirali i snimali video zapise. Sve su dokumentirali promotivnim video sadržajem koji će se moći naći na internet stranicama općina i turističkih zajednica koje su bile uključene u projekt. 

Tijekom svog boravka, praktikanti su slikali i snimali različite kulturne znamenitosti, prirodna bogatstva i događaje te obavljali poslove koje je određena općina ili grad zahtijevala, a praktikanti će tim materijalima promovirati Kvarner u destinacijama iz kojih dolaze. 

Projekt je organizirala najveća svjetska studentska organizacija AIESEC koja djeluje u 120 zemalja svijeta, a cilj mu je podizanje svijesti lokalnog stanovništva o baštini ovog područja, ali i njegovo predstavljanje potencijalnim turistima. Surađivali su s turističkim zajednicama gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Crikvenice te općina Kostrene i Viškova, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, grada Kastva i tvrtke Elcon.

Poslušajte što smo zabilježili na prezentaciji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.