Hrvatski radio

Radio Rijeka

Selo Roswell: vikend zabava za sve generacije kauboja i indijanaca

04.07.2021.

11:46

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad LUčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad LUčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon što je prije šest godina, za potrebe snimanja filma "Winnetou", u Gorskom kotaru izgrađeno kaubojsko selo Roswell, turistički djelatnici Općine Fužine, ali i privatni poduzetnici na toj su lokaciji osmislili nekoliko zanimljivih sadržaja.

Kaubojsko selo Roswell se od početka korona krize potvrdilo kao poželjna lokacija koja nudi odmak od turističkih gužvi. Ponuda je ovog vikenda upotpunjena trodnevnim programom, pa posjetitelji moglu uživati u autentičnom ugođaju iz fimova o kaubojima i indijancima. 

Zanimljiv zabavno-rekreativni program osmislili su u uredu za turizam Općine Fužine. Voditeljica ureda Silvija Sobol podsjeća da su u petak krenuli s kaubojskim igrama za hrabre i odrasle, a u to je uključeno gađanje iz kopije puške marke Winchester.

"Ujedno smo osmislili i subotnji program za djecu, koji obuhvaća natjecanja poput utrke u vreći te gađanje kaubojskog obruča lopticom", dodala je Sobol. Tijekom vikenda su prigodne nagrade pripremljene i za najuspješnije plesače country glazbe te najbolje kostimirane kauboje i indijance.

U Roswellu tijekom ljeta očekuju posjećenost na razini prošle godine, objasnila je Sobol: "Lani smo s neizvjesnošću krenuli u sezonu, no ona je u konačnici bila dosta dobra, jer su gosti uočljivo bili željni boravka na otvorenom. Zato se nadamo da će prošlogodišnji posjetitelji popratiti i manifestacije koje tijekom ovoga ljeta planiramo u kaubojskom selu Roswell."

Manifestacije mogu privući tek jednodnevne posjetitelje, pa se u Roswellu već nazire i inicijativa vezana uz uređenje smještajnih kapaciteta u indijanskim šatorima. Poslušajte prilog:

Vikend zabava za sve generacije kauboja i indijanaca, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.