Hrvatski radio

Radio Rijeka

Senat danas bira novog rektora riječkog Sveučilišta

28.02.2017.

08:33

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas se održava izbor za novog rektora riječkog Sveučilišta. Tko će na njegovom čelu biti sljedeće četiri godine, odlučit će 23 članova Senata koji će, nakon gotovo dva mjeseca od raspisivanja natječaja, danas donijeti odluku.

Za četverogodišnji mandat na čelu Sveučilišta u Rijeci kandidati su: prorektor za informatizaciju Zlatan Car, prorektorica za investicije i razvoj Nevenka Ožanić, prorektorica za studije i studente Snježana Prijić-Samaržija, donedavni dekan Pomorskog fakulteta Serđo Kos, prodekan Fakulteta zdravstvenih studija Amir Muzur te prorektor za poslovanje Sveučilišta Jože Perić.

Jedan od njih mora osvojiti natpolovičnu većinu glasova, no ako se to ne dogodi u prvom krugu, birat će se između dvoje kandidata koji su dobili najveći broj glasova. O budućem rektoru odlučivat će danas, tajnim glasovanjem na sjednici Senata, a bit će to četrnaesti izabrani rektor ili rektorica riječkog Sveučilišta.

O programima i planovima kandidata čitajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.