Hrvatski radio

Radio Rijeka

Senj rano jutros premašio 30 'celzijevaca', iz Doma zdravlja pozivaju na oprez

22.07.2022.

10:09

Autor: Hina

Senj - najtopliji u Hrvatskoj

Senj - najtopliji u Hrvatskoj

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Dom zdravlja Senj pozvao je stanovnike i turiste na oprez zbog visoke temperature zraka koja je već u petak u šest sati ujutro premašila 30 stupnjeva Celzijevih, stavljajući taj grad u sam vrh najtoplijih gradova u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja Mira Biondić Tomljanović rekla je Hini da su u posljednje vrijeme zabilježili slučaj sunčanice kod djeteta, slučajeve malaksalosti, kolapsa i povećan broj srčanih udara, ali ne i toplotni udar.


Biondić Tomljanović savjetuje građanima da ne izlaze na otvoreno bez prijeke potrebe, posebice u periodu od 11 do 17 sati jer tako visoke temperature mogu izazvati malaksalost, ali i toplotni udar.


U Senju je prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u petak u šest sati ujutro izmjereno 30,°C, što je bila najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj.


Zamjenica ravnatelja senjskog Doma zdravlja izvijestila je da Senj bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa te je pozvala stanovnike na oprez s obzirom na to da se tu bolest puno teže podnosi u okolnostima toplinskog vala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.