Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šeparović traži zabranu performansa "Drugi rat"

03.08.2015.

09:59

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu kazališnog performansa "Drugi rat", najavljenog za 5. kolovoza u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva i Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta dr. Zvonimir Šeparović u otvorenom pismo ministrima unutarnjih poslova i kulture traži zabranu performansa.

Dr. Zvonimir Šeparović uputio je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću te ministru kulture Berislavu Šipušu u kojem, kako piše, u interesu javnog reda i mira traži zabranu performansa.

Istovremeno, zahtjeva da se pozove na odgovornost provokatore Olivera FrljićaMilorada Pupovca i Vesnu Teršelič za njihovo vrijeđanje Republike Hrvatske te govor mržnje. 

Prošloga tjedna na opremu najave performansa u Slobodnoj Dalmaciji reagirali su intendant riječkog HNK Zajc Oliver Frljić i Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Otvoreno pismo Zvonimira Šeparovića pročitajte u nastavku: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.