Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sergej Drechsler - fotoreporter, strastveni trkač i ribolovac

02.04.2016.

17:39

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sergej Drechsler dugogodišnji je fotoreporter Novog Lista, strastveni trkač i ribolovac. Njegova „foto“ priča počinje, sada već daleke, 1993. godine kada mladi Sergej, odmah nakon srednje škole, ulazi u foto redakciju u Zvonimirovoj ulici.

Veliki utjecaj na njega imali su Ivan Fabijan, dugogodišnji šef foto službe Novog lista i Veljko Vičević

Netom prije svog četrdesetog rođendana, 7 dana prije, da budemo precizniji, odlučuje se na radikalni potez – u ovom slučaju izuzetno pozitivan. Počinje trčati. Nijedan početak nije lagan, pa tako nije bio ni ovaj -  ja sam krenuo pa do kud ide - kroz smijeh prepričava Drechsler. Njegovih početnih 800 istrčanih metara, danas, dvije godine kasnije, pretvorilo se u stotinu istrčanih kilometara mjesečno. 

Nitko vas ne može nagovoriti da krenete s tim načinom života, mora se dogoditi jedan „klik“ u glavi, jer dok sami to ne odlučite nitko vas neće natjerati.

Osim što se profesionalno bavi fotografijom i što rekreativno trči ulicama Rijeke, veže ga i velika ljubav prema ribolovu te automobilima.

Pisao je za prilog Auto-moto yachting i bio šef foto službe Novog lista od 2009. do 2014.

Njegov životni moto je strpljen – spašen, jer kako kaže, sve će kockice prije ili kasnije sjesti na mjesto. Treba znati posložiti prioritete u životu, ne treba razbijati glavu stvarima na koje se ne može utjecati, kaže naš današnji optimist i zaključuje da u ljudima treba tražiti samo dobro.

Poslušajte:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.