Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sergo i Brnečić: Neodgovorno ponašanje opatijske predstavničke većine

04.10.2018.

13:21

Autor: Vladimir Jurić

Brnečić i Sergo pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Brnečić i Sergo pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon zadnje sjednice Gradskog vijeća Opatije, održane 2. listopada, kao vijećnici Nezavisne liste Ive Dujmića moramo reagirati na neodgovorno i nedosljedno ponašanje predstavničke većine, istaknuli su Zorica Sergo i Vladimir Brnečić na konferenciji za novinare.

Proračun je stabilan i održiv i nikako se ne možemo složiti s rečenicom predsjednika Gradskog vijeća da Opatija klizi u provaliju uz kolaps proračuna, objasnili su.

Prošle godine, u prosincu, jednoglasno smo izglasali proračun grada Opatije za 2018. godinu. Predstavnička većina glasala je za proračun u kojem je vrlo transparentno pisalo da je predviđen prihod od nefinancijske imovine prodajom dviju nekretnina koje grad ima u vlasništvu: bivše tvornice Ika i stare zgrade dječjeg vrtića.

Najnovijim obratom, u kojem je stopirana prodaja, dovedene su u pitanje neke stavke predviđene proračunom, rekla je na konferenciji za novinare Zorica Sergo iz Nezavisne liste Ive Dujmića.

Gradski vijećnik Vladimir Brnečić, s iste liste, naglasio je mogući ishod neizglasavanja rebalansa proračuna, nakon čega će doći u pitanje niz poticaja. Poslušajte njegovu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.