Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šest djelatnosti u PGŽ ostvaruje 90% prihoda i zapošljava 80% ljudi

23.02.2016.

12:43

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Primorsko-goranskoj županiji šest djelatnosti ostvaruje otprilike 90 posto ukupnih prihoda i zapošljava više od 80 posto ljudi. Najviše novaca ostvaruje se u trgovini, slijede prerađivačka industrija, građevinarstvo, skladištenje i prijevoz, ugostiteljstvo te znanstvene i obrazovne djelatnosti.

Ovi su podaci izneseni na osnivačkoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Rijeka, gdje se govorilo o smjernicama rada do 2017. godine, a predstavljeno je i izvješće o prošlogodišnjem radu.

Predsjednik Komore Vidoje Vujić posebno ističe projekt Moj e-vaucher koji se odnosi na EU projekte, digitalizaciju Komore te na gospodarsku diplomaciju kojom su došle i neke investicije. Izdvaja se i međunarodna i gospodarska suradnja u kojima je Komora uključivala tvrtke iz naše županije osiguravajući im kontakte za nove poslove.

Vujić naglašava i brojne investicije u proračunima gradova i općina Primorsko-goranske županije. Prošle je godine na investicijska ulaganja utrošeno blizu 454 milijuna kuna, proizlazi iz podataka 32 jedinice lokalne samouprave koje je obradila Županijska komora Rijeka.

U iduće dvije godine planirana su investicijska ulaganja od gotovo milijardu kuna, najviše u Rijeci, Opatiji, Bakru, Malinskoj, Crikvenici i Viškovu. Najveća ulaganja planirana su za ceste, dječje vrtiće, kulturne objekte i dobra te škole. Poslušajte izjavu Vidoja Vujića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.