Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šest kandidata za novoga rektora Sveučilišta u Rijeci

25.01.2017.

11:49

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednjeg dana veljače članovi Senata Sveučilišta u Rijeci tajnim glasovanjem birat će novog rektora između, doznajemo neslužbeno, šest kandidata. Lista kandidata postat će službena nakon što ju usvoji Senat Sveučilišta, a onda će početi javno predstavljanje programa.

Povjerenstvo za izbor rektora predložit će listu kandidata Senatu Sveučilišta u Rijeci na usvajanje u petak 27. siječnja. Neslužbeno doznajemo da je stiglo šest prijava i sve zadovoljavaju uvjete natječaja.

Nakon što lista kandidata i njihovi programi budu objavljeni na internetskoj stranici Sveučilišta i sastavnica, javno predstavljanje trajat će dvadeset dana. Jedno od javnih predstavljanja predvidjela je Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas u utorak 31. siječnja, u prostorijama Filozofskog/Učiteljskog fakulteta u Kampusu.

Programe će predstavljati, prvi put na riječkom sveučilištu čak četiri dosadašnja prorektora: Zlatan CarNevenka OžanićJože Perić i Snježana Prijić Samaržija te prodekan Fakulteta zdravstvenih studija Amir Muzur i donedavno dekan Pomorskog fakulteta Serđo Kos.

U malim zajednicama uvijek se puno govori o kadroviranju, ali to nikad nije lako, ističe rektor Pero Lučin. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.