Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šest princeza, a samo jedna kruna Kraljice Riječkog karnevala

18.01.2017.

15:39

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noć krinolina, kazališne predstave, karnevalske zabave na Delti, izbor princa i princeze, ali i dobrovoljno darivanje krvi tek su neka od događanja ovogodišnjeg Riječkog karnevala. Primopredaja ključa i izbor kraljice u petak 20. siječnja.

Riječki karneval službeno je počeo 17. siječnja, ali će karnevalisti vlast u Gradu preuzeti tek u petak 20. siječnja kada Meštar Toni od gradonačelnika Vojka Obersnela preuzme ključ. 

Ulaznice su u prodaji u Turističkom informativnom centru, Korzo 14, po cijeni od 25 kuna, a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa ispred Dvorane mladosti.

Prema običaju, to će se dogoditi tijekom programa na kojem će biti izabrana i nova Kraljica Riječkog karnevala, a kandidatkinje su: Eleonora Žunić iz K.U. Pom-F-Ri, Rijeka, Tina Gojak iz grupe Špažićari, Kostrena, Kristina Pajić iz Udruge Halubajke, Viškovo, Elaie Filipović iz Škrljevskih maškari, Roberta Dešković iz K.U. Vavek parićani, Matulji te Petra Prar predstavnica K.U. Gušti su gušti, Rijeka.

Sve informacije o programima u sklopu Riječkog karnevala 2017. mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na internetskoj adresi www.rijecki-karneval.hr.

22. Kraljica Riječkog karnevala postat će ona koja pokaže najviše i najbolje: karnevalski duh, poznavanje običaja, plesno-pjevačka ili slična vještina te koreografirani nastup s pratećom karnevalskom grupom. 

Program Izbora i primopredaje ključa počet će u 20 sati u Dvorani mladosti na Trsatu, a u programu će nastupiti Duško Jeličić i Bonaca te plesna grupa aktualne Kraljice Sandre Ložnik Videčak.

U nastavku pronađite podatke o princezama i poslušajte što o kriterijima izbora kaže čovjek koji će u petak biti najzadovoljniji - Meštar Toni:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.