Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šesta obljetnica osnutka zbora "Rijeka - Sempre Allegro"

16.11.2020.

11:59

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Helga Dukarić Dangubić

Foto: Helga Dukarić Dangubić

Foto: - / -

U povodu šeste obljetnice osnutka Mješovitog pjevačkog zbora "Rijeka - Sempre Allegro" održat će se cjelovečernji koncert u prostoru HKD-a na Sušaku u 20 sati. Korepetitor zbora je mladi perspektivni riječki pijanist Mateo Žmak, a umjetnička voditeljica i dirigentica je Helga Dukarić Dangubić.

Ovaj uspješni riječki zbor koji je u šest godina postojanja ostvario brojne međunarodne suradnje te osvojio 7 zlatnih i 4 srebrnih međunarodnih odličja predstavit će se publici raznolikim programom klasične zborske glazbe te obradama popularnih pjesama.

Ovaj obljetnički koncert zbor poklanja svome gradu, sugrađanima i vjernoj publici te je ulaz na koncert slobodan. U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiologa broj sjedala u publici biti će ograničen. Pokrovitelj koncerta je Primorsko-goranska županija. S Helgom Dukarić Dangubić razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović.

6.godina MPZ Rijeka- Sempre Allegro, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.