Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šestorica uhićenih u aferi Uljanik pušteni iz istražnog zatvora

20.05.2019.

13:20

Autor: Josip Krmpotić

Izlazak osumnjičenika iz pritvora (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Izlazak osumnjičenika iz pritvora (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na Županijskom sudu u Rijeci ukinut je danas istražni zatvor za šestoricu od ukupno 14 osumnjičenih u aferi Uljanik. Svi su osumnjičenici ispitani i više nema razloga za njihovo zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Rješenje o pritvoru je ukinuto, pa će šestorica osumnjičenih tijekom dana biti pušteni iz riječkoga pritvora. To znači da bi bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjedniik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan te bivši direktori Uljanik plovidbe i Uljanik Brodogradilišta Dragutin Pavletić i Silvan Kranjc, nakon dva mjeseca provedena iza rešetaka, trebali biti slobodni.

Uz šestoricu spomenutih, osumnjičeno je još osmero osoba, za koje se sumnja da su od siječnja 2010. do listopada 2017. godine Uljanik Grupi i državnom proračunu nanijeli štetu od milijarde i 200 milijuna kuna.

Izlazak na slobodu iz riječkoga zatvora bio je daleko od uljuđenoga, bez komentara puštenih, a poklopio se s brojnim otkazima Uljanikovcima u Puli.

Uz napomenu da očekuje višegodišnji sudski proces te da je odbijen prijedlog za izuzećem Županijskog suda u Rijeci, evo što nam je rekao jedan od odvjetnika osumnjičenih Ivan Smokrović:

Smokrović: Proces će dugo trajati; pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.