Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šetač u šumi u Dragi pronašao odbačeno streljivo

10.04.2017.

12:00

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šećući šumom u Dragi, jedan je Riječanin protekloga vikenda pronašao vrećicu s eksplozivnim sredstvima. Pozvao je policiju, koja je preuzela streljivo kako bi ga uništila. Ovim putem policija podsjeća građane da bez sankcija uvijek mogu predati sve eksplozivne naprave koje imaju.

Djelatnici Protueksplozijskoga odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su da je u vrećici, koju je građanin pronašao u šumi na području Drage, 195 komada streljiva različitoga kalibra te četiri prazna spremnika za automatsku pušku. Pronađene predmete policajci su preuzeli te će ih uništiti.

Savjesni građanin treba biti primjer i ostalima da svaki sličan pronalazak odmah prijave. Također, iz policije podsjećaju građane da oružje i eksplozivna sredstva ne ostavljaju u prirodi ili na odlagalištima otpada, odnosno na bilo kojim drugim mjestima dostupnim drugim osobama, posebice djeci.

I dalje se provodi akcija Manje oružja - manje tragedija, što znači da svi koji imaju eksplozivna sredstva kojih se žele i trebaju riješiti, mogu pozvati policiju i bez sankcija predati oružje, eksploziv i ostalo. Po te predmete dolaze policajci u civilu, u neoznačenom automobilu.

Eksplozivna sredstva nikako nemojte sami donositi u policijsku postaju, već samo da nazovu na broj 192. Dodatne informacije o provedbi akcije i predaji oružja građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 88 92.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.