Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šetnja poučnom planinarskom stazom "Šuma Striborova" na Biviju

01.10.2022.

10:09

Autor: HRT - Radio Rijeka

Vlasta Tibljaš; teta pričalica

Vlasta Tibljaš; teta pričalica

Foto: - / PD Kamenjak

Prve subote u listopadu, dvanaestu godinu za redom, Planinarsko društvo Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka zajednički organiziraju zabavnu jesensku šetnju Poučnom planinarskom stazom "Šuma Striborova" na Biviju. Vesela šarolika družina, od beba u naručjima do nona i nonića, zajedno s kućnim ljubimcima, okupit će se na Biviu kod okretišta "jedinice" od 10.30 do 11 sati.

U pratnji planinarskih vodiča, nakon okupljanja, kreću u šetnju kamenjakovom Poučnom planinarskom stazom. Ako ne bude baš previše mokro, na jednoj livadici ekipa Gradske knjižnice Rijeka sa suradnicima izvest će zabavni književni program. Slijedi uspon na vidikovac i spuštanje kružnom stazom na Bivio.


Po želji građana, subotnji boravak u prirodi može se još malo produžiti šetnjom kroz novi veliki Park lovora u susjedstvu, odmah s druge strane Doma za starije...


Od opreme preporuča se sportska obuća, kabanica, ponešto od ića i pića...


Novost je da se projektu sada priključila i Turistička zajednica Grada Rijeke, na temelju suradnje s PD Kamenjak u razvoju projekta Rijeka Outdoor.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.