Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šezdesetak sudionika desete biciklističke ture Gorskim kotarom

01.07.2022.

15:32

Autor: Nenad Lučić

Na startu

Na startu

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Sudionici goranskog turističkog projekta pod nazivom Gorski kotar bike tour, u petak su 10. put krenuli na trodnevni biciklistički izlet goranskim biciklističkim stazama. 

Ovogodišnja izletnička ruta će, u tri etape, povezati područja općina Fužine, Lokve i Mrkopalj te gradova Delnica i Vrbovskog, a njome je krenulo šezdesetak sudionika iz Hrvatske i inozemstva. 


Deseti jubilarni Gorski kotar bike tour potvrdio je da je vožnja biciklom jedan od najboljih načina za detaljno upoznavanje prirodnih i povijesnih atrakcija, ali i gastronomske ponude goranskog područja, ističe idejni začetnik tog promotivnog projekta Bojan Šenkinc


Baza im je ove godine Planinski centar Petehovac, na više od tisuću metara nad morem, gdje su organizirali dva noćenja. Tijekom trodnevnog izleta planiraju prijeći oko 125 kilometara. 


"Primarni nam je cilj uživati u vožnji, ali i da u cijelu ovu priču uključimo lokalne proizvođače, koji nude autohtone proizvode Gorskog kotara. Dakle, svi ti segmenti ponude čine ono što nazivamo Gorski kotar bike tour", tumači Šenkinc u izjavi što je možete preslušati u nastavku:

Što nazivamo Gorski kotar bike tour?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.