Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sigurnije djetinjstvo: što više sporta i aktivnosti, što manje na ulici

09.05.2016.

12:52

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dvorani Centra Zamet u utorak 10. svibnja održava se šesto izdanje Sajma mogućnosti. Namijenjen je učenicima četvrtih razreda riječkih osnovnih škola, pa će se 1100 učenika upoznati s dvadesetak sportskih i kulturno-umjetničkih udruga koje će im približiti ponudu izvanškolskih aktivnosti.

Cilj je sajma, što ga pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organizira Policijska uprava Primorsko-goranska, otvoriti spektar mogućnosti bavljenja raznim aktivnostima te istovremeno približiti policiju djeci i uvjeriti ih da im je policija prijatelj i pomagač.

Što manje biti na ulici, a što više biti aktivan izvan škole, kaže voditeljica Odjela prevencija u Uredu načelnika PU Primorsko-goranske Silvana Šimunić. Ukoliko dijete organizirano koristi svoje vrijeme, osobito kroz sportske aktivnosti, smatra se da će biti manje izloženo rizičnim ponašanjima na ulici, a roditelji će znati gdje su i s kime se druže, kaže Šimunić. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.