Hrvatski radio

Radio Rijeka

Silvestrovo u Novom Vinodolskom - podnevna Zdravica 2020.

31.12.2019.

14:14

Autor: Hina

Novi vinodolski (Foto ilustracija: Pixsell)

Novi vinodolski (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Stanovnici Novog Vinodolskog i njihovi gosti u utorak su na Silvestrovo odlično raspoloženi uz pjenušac i glazbeni program na središnjem gradsko Trgu Ivana Mažuranića, održali tradicionalnu Zdravicu novoj 2020. godini, na kojoj je u svome rodnom kraju bio i ministar Oleg Butković.

Program dočeka Nove godine počeo je u 10 sati, a točno u podne, uz otvaranje pjenušca i vatromet, Novljane i turiste pozdravio je gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić. Za dobro raspoloženje oko pet tisuća okupljenih pobrinuli su se glazbenici vokalno instrumentalnog sastava Insula & Point te vokalni solist i voditelj Mario Lipovšek Battifiaca.

Silvestarskoj Zdravici 2020. nazočio je i bivši gradonačelnik Novog Vinodolskog i aktualni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

"Bila je ovo dobra poslovna, posebice uspješna turistička godina, u kojoj smo ostvarili odlične rezultate u hotelijerstvu a osobito u dvjema nedavno izgrađenim i otvorenim marinama", rekao je gradonačelnik Piškulić.

"Očekuje nas, nadamo se, još jedna, nova i također uspješna godina, 2020., kojoj nazdravljamo. Upravo o nama i našem angažiranju najviše ovisi i ostvarenje tih želja, očekivanja i planova, premda su u najvećem dijelu očekivanja usmjerena prema investitorima koji su najavili svoj dolazak i ostvarenje projekata u gradnji i obnavljanju hotelskih objekata i turističko-komunalne infrastrukture", dodao je gradonačelnik Novog Vinodolskog.

U eno-gastro ponudi bio je lovački gulaš i kuhano vino jer su organizatori tog dijela ponude, uz domaćine, Grad Novi Vinodolski, novljansku Turističku zajednicu i Centra za kulturu, bili lokalna lovačka društva Gradina i Košutnjak te Udruga prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola.

Istodobno na obližnjem Trgu Vinodolskog zakona upriličena je i Dječja zdravica 2020. godini, uz besplatan boravak najmlađih u Dječjem gradu te besplatne krafne i vožnju vlakićem. Poslušajte što je rekao direktor Turističke zajednice Novoga Vladimir Butković:

Vlado Butković, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.