Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sindikat 3. maja: Neugodno smo iznenađeni izjavama koalicijskih partnera

15.03.2019.

16:08

Autor: Neva Funčić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

"Odbacujemo ocjenu bivšeg prvog potpredsjednika Vlade da je najjeftinije rješenje najprihvatljivije za hrvatske porezne obveznike, a to bi bio stečaj", stoji u otvorenom pismu Samostalnog sindikata 3. maja predsjednicima Vlade i Sabora Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću.

Neugodno smo iznenađeni istupanjem pojedinih koalicijskih partnera i njihovim izjavama o situaciji u brodogradnji, zato što je ova situacija produkt upravo tih istih koalicijskih partnera koji su bili glavni kreatori takvog modela restrukturiranja 3. maja, poručuju iz Samostalnog sindikata 3. maja.

 "Za nepravilnosti u poslovanju pored bivše Uprave Uljanika odgovornost ima i Vlada, ponajprije ona iz vremena restrukturiranja, jer je mogla na vrijeme spriječiti malverzacije i smanjiti štetu. Užasava nas činjenica da svi akteri koji danas donose zaključke polaze od trenutnih toškova, a nitko ne analizira kakva situacija može biti ako se stvari urede", stoji pismu koje potpisuje predsjednik Samostalnog sindikata 3. maja Mladen Bučar.

Dodaje da takve izjave nisu temeljene na kvalitetnoj analizi troška te na utjecaju brodogradnje na industriju, stoga ih smatraju neprimjerenima i s ciljem prikupljanja jeftinih političkih bodova, a na uštrb iscrpljenih radnika koji više od šest mjeseci nisu primili punu plaću. "Takvima poručujemo: Gospodo, mičite prste od brodogradnje, imali ste svoju priliku!", zaključak je otvorenog pisma. Pismo prenosimo u prilogu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.