Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sindikat zdravstva: Isplata božićnice u siječnju je - nakaradna

13.12.2016.

12:10

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najava Vlade da će božićnicu u iznosu od tisuću i 250 kuna isplatiti u siječnju je nakaradna i krši Kolektivni ugovor, izjavila je danas u Rijeci predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić.

Svi ravnatelji zdravstvenih ustanova znaju da isplata temeljem Kolektivnog ugovora mora biti prije 25. prosinca i svi su osigurali ta sredstva. Kako je naglasila, treba pustiti ravnateljima da ispoštuju odredbe Kolektivnog ugovora, a onda Vlada, ako želi, refundira te iznose u siječnju. Nemojmo davati naputke ravnateljima te ih stavljati u situaciju da krše Kolektivni ugovor jer oni moraju isplatu učiniti prije božićnih blagdana, naglasila je Čahut.

"Činjenica je da je isplata božićnice za 2016. godinu regulirana člankom 71. Temeljnog kolektivnog ugovora u kojemu jasno stoji kada treba uslijediti isplata i koliki je iznos božićnice. Ova najava Vlade da će božićnicu isplatiti u siječnju je nakaradna. Božić nije u siječnju", dodala je. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.